RSS

Columnist

Ik schrijf columns voor onder andere Webmagazine Puur. Hieronder staat als voorbeeld een van de columns die ik geschreven heb in dezelfde lijn. Ik richt me in mijn columns vooral op man/vrouw verhoudingen. Niet alleen omdat die een onuitputtelijke bron vormen, maar ook omdat ze ook nog eens ontzettend leuk zijn om te analyseren. Mocht de column aanspreken, stuur dan een reactie met e-mailadres, dan stuur ik wat terug.

Vrouwen zijn een mysterie. Ik zal niet zeggen dat mannen zo simpel zijn, maar vrouwen komen nooit alleen. Vrouwen leven in groepen en zijn die groep, ook als je ze een-op-een spreekt. Dit klinkt misschien onlogisch, maar het komt hierop neer: wat een vrouw tegen je zegt, is het resultaat van eindeloze gesprekken met vriendinnen, zelfhulpboeken en eventueel een dagboek. Wij mannen snappen best dat je alles bespreekt met je vriendinnen. Een dagboek luistert wel, maar is het natuurlijk nooit met je eens. Het helpt ons gewoon niet. Vanaf de basisschool zijn we getuige van geheimzinnige briefjes die heen en weer worden geslingerd, die onbegrijpelijke samenzweringsrituelen tot gevolg hebben.

De segregatie gaat verder naarmate de meisjes vrouwen worden. Ik ben ervan overtuigd dat er een geheim genootschap bestaat dat de regels oplegt betreffende het volume van fluistergesprekken, het aantal toegestane beste vriendinnen tegelijk en het gebruik van de kleur roze in schoolagenda’s als de ‘R’ in de maand zit. Iets moet die structuren regelen; er moet iets zijn waardoor vrouwen snappen waar ze mee bezig zijn, terwijl mannen slechts een schimmenspel kunnen zien.

We zullen er nooit achter komen. Mijn geliefde ontkent alles (zelfs na een extra lange kieteldood) en ook internet denkt dat ik gek ben. Ik weet dat het niet zo is. Als er geen vooropgezet plan is, waar zijn al die pyjamaparty’s dan voor? Wat is de reden dat meisjes elkaars schoolagenda’s, rugtassen en dergelijke vol kliederen met ogenschijnlijk triviale boodschappen? Hoe verklaar je anders een slappe lach tijdens een wiskundeles? Wat is het doel van die urenlange telefoongesprekken over niets specifieks? Ik heb nog nooit een vrouw een bevredigend antwoord horen geven en tot de dag dat dat gebeurt, blijf ik zoeken. Ik heb jullie door…

Advertenties
 

Een Reactie op “Columnist

  1. Alex

    oktober 8, 2011 at 5:05 pm

    Sterkte met je zoektocht!
    En blijf schrijven

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: